Modificar Esborrar

Nom de la ruta:

Casc Antic de Sant Llorenç de

Localitat: Sant Llorenç de Morunys

Centre: Escola Vall De Lord

Descripció:

CAPELLA DE LA PIETAT:

L'inici de la ruta comença des de l'escola i es passa pel carrer de la Creueta,i per la carretera en direcció nord. És un edifici religiós construït a la baixa edat mitjana l'any 1400 fins al 1492,l'any 1789 es va renovar. Es tracta d’una capella particular d’estil gòtic que fou construïda per la família Piqué, una noble família comerciant de la vila.

EL PORTAL DE LA CAPELLA:

Per arribar al Portal de la Capella,s'ha d'anar per la carretera principal,fins ha trobar un bar amb terrassa. El portal que està al seu davant és el Portal de la Capella. És un portal medieval que dóna a la carretera principal. És un portal gran i llarg,que dóna a la plaça de Sant Francesc. Travessa la muralla del casc antic.

EL PORTAL DEL PUIT:

És un portal de pedra, conserva l'estructura medieval, forma part d'un clos murat en forma de pentàgon irregular . Del Puit en surt un carrer que va a la plaça Major. El portal del Puit és un dels cinc portals que estan a la muralla del casc antic del poble. A l' Edat mitjana era un dels únics llocs per entrar al poble. Condueix al cementiri.

EL PORTAL DE L'ERA NOVA

Per arribar-hi has de anar per la plaça del mur i anar recte. El portal és fàcil de reconèixer perquè té un balcó a dalt i és bastant gros. El portal de l'era nova és d'estil medieval,que te un arc romànic de mig punt. És un dels que està més al sud del poble i és el més antic.

L'ESGLÉSIA I EL CLAUSTRE:

L'església romànica del segle XI , de Sant Llorenç de Morunys, té l'altar de la Mare de Déu dels Colls. El campanar, en forma de torre va ser construït l'any 1570, i té uns 27 m d'altura. Dins l'església també s'hi troba un magnífic retaule barroc de l'any 1713. Per acompanyar les misses també s'hi troba un grandiós orgue vermell que va ser construït l'any 1833. El claustre no és massa gran, té un pati amb un arbre a cada cantonada i un passadís a l'exterior del pati. El passadís i el pati estan separats per uns arcs. Conjunt de gran bellesa on s'hi pot gaudir d'espectacles culturals.

EL PORTAL DE LA CANAL

Per anar del portal de l'era nova fins al portal de la canal s'ha de passar pel carrer de la Mercè. En el casc antic de Sant Llorenç de Morunys trobem aquest portal que ens deixa entreveure el centre històric d'aquesta població. Aquest portal ens porta a la Plaça de l'Església que és on trobem el Temple de Sant Llorenç de Morunys. Aquest és un dels cinc que formen part del clos medieval emmurallat. Està situat al nord-oest prop de l'església.

EL PORTAL DE L'ESTUDIET:

El portal de l'Estudiet és al nord del poble, és un dels portals més petits.



Distància:

1,69 Km

Dificultat:

Fàcil

Durada del recorregut:

Al voltant d'una hora

Baixar-se el track

Baixar-se els waypoints

Veure el document afegit


Mapa de la ruta