Modificar Esborrar

Nom de la ruta:

El timbaler guarda el tresor

Localitat: SANTPEDOR

Centre: IES d'AURO

Descripció:

L’itinerari de “El Timbaler guarda el tresor” s’inicia davant del monument en honor al santpedorenc Isidre Llussà “el Timbaler del Bruc”que trobareu a la plaça Gran davant de l’Ajuntament.

Un petit recorregut pels estrets carrers del nucli antic que comencem a la dreta de la capella de Sant Andreu (edifici gòtic del 1346) ens duu davant la portada romànica de l’església de Sant Pere d’Or. Des de la Plaça de l’església, el carrer de l’Àngel Guimerà ens portarà a la plaça de la font. Anem a buscar el portal De les Verges (porta de la muralla del s.XIV), també anomenat de cal Quatre o porta de sortida cap a l’est de la muralla medieval de Santpedor.

“El Timbaler guarda el tresor” deixa enrere el nucli medieval fins arribar a una rotonda. La travessem, deixem a la dreta l’antic Celler cooperatiu del sindicat agrícola i enfilem el camí del Mas Llussà. Entre cases unifamiliars i naus industrials arribem a una altre rotonda. Són els signes del segle XXI. L’itinerari deixa a l’esquerra el Mas Sebarroja, i seguint recte, ens ofereix l’entrada a la natura.

El carrer deixa l’asfalt per travessar l’anomenat torrent de Sebarroja. S’inicia un itinerari de terra que, entre coberts, camps, i bosc, ens portarà pel costat del Mas Llussà (s.XI- un dels masos més antics de la comarca del Bages). Prop del camí, podem visitar una antiga teuleria... i tot travessant el Riu d’Or, podreu buscar la necròpolis medieval al capdamunt del Serrat dels Morts.

Però el Timbaler us ha amagat el tresor un xic més enllà, al mig d’un bosc, que trobareu després de seguir els camins que voregen els camps, i boniques vistes a Montserrat, La Mola i fins i tot el Collbaix.

La tornada la fareu seguint nous camins que ens permeten tancar aquest itinerari circular del municipi de Santpedor.

Si tot caminant sentiu tambors, no tingueu por i endavant, és el só del Timbaler que guarda el tresor.

Bona caminada.



Distància:

9 km

Dificultat:

Fàcil

Durada del recorregut:

Més de dues horesl

Baixar-se el track

Baixar-se els waypoints

Veure el document afegit


Mapa de la ruta



VALORACIONS FETES A AQUESTA RUTA

Centre que fa la valoració:

Escola Olivar....(Tolls de les Valls i Maquis)

Valoració:


Hem fet avui la ruta del Timbaler guarda el tresor. És una ruta fantàstica on hem gaudit molt de l'entorn . Hem trobat dificultats en la lectura del document adjunt , ja que hi havia poca informació i no especifica distàncies ni graus i tampoc hi ha fotografies amb les quals et puguis guiar . El GPS ens ha guiat bé per fer la ruta però els waypoints no tenien descripció. No hem pogut trobar el tresor tot i que el Gps ho indicava bé. Els alumnes s'ho han passat molt bé i la dificultat de la caminada és apta per a tots . Ens ha agradat molt veure que els alumnes es defensaven molt bé amb els Gps i les brúixoles.