Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Difícil.


TÍTOL: EL PEIX QUE SOMIAVA VOLAR

AUTORS: Escola Serra i Hunter....(La volta al món en 80 dies) (Inici i Nus)
Pompeu Fabra Salt....(Classe C) (Desenllaç)Hi havia una vegada en un mar molt llunyà i perillós, un peixet anomenat Bruno. El peixet tenia cobert el cos d’ escates de molts colors: blaves, taronges, grogues... Era molt eixerit, llest, amable i tenia molts amics i amigues. El Bruno, però, portava temps que no era del tot feliç ja que somiava en poder volar. 

 Aleshores, el Bruno va pensar que aniria a visitar un savi que vivia en una cova en el fons del mar per preguntar-li què podia fer per volar. D’ aquesta manera, va començar el difícil viatge cap a les profunditats marines en busca de la cova del savi. 

De camí cap a la cova es va trobar dos amics seus, el calamar Sebastian i el cranc Sky que van decidir acompanyar-lo. De cop i volta va aparèixer un gran tauró amb unes dents molt afilades que va començar a perseguir-los. El Bruno i els seus amics es van separar per tal de poder fugir i despistar al tauró. Durant una bona estona els tres amics es van perdre.


En Bruno va mirar al seu voltant, el tauró ja no hi era, havia aconseguit despistar-lo. Però no sabia on era. De sobte va recordar que portava un mapa i el va seguir fins que va trobar la cova del savi. Sense pensar-s’ho dues vegades hi va entrar. Era molt fosca. De cop va notar que alguna cosa li tocava l’aleta. Va fer un crit: -Aaaaaaaah!!! Es va girar mort de por i… va veure els seus dos amics que el miraven amb cara de sorpresa. - Hola Bruno, fa estona que t’esperem!

En Bruno va alçar els ulls. Darrere els seus amics s’aixecava una ombra enorme. I per fi va aparèixer, era una simpàtica tortuga que portava un barret blau, unes perles que decoraven la seva closca, un collaret d’algues i una mascareta de tots colors on hi deia “Sóc el més llest”. Havien trobat el savi!

Li varen demanar si podia fer que volessin. La sàvia tortuga els va dir que sí, que era molt poderosa i els va preparar una poció que els permetria volar durant una hora. A canvi, però, li havien de netejar la closca, fregar-li la panxa i rentar-li les dents. En Bruno, en Sebastian i l’Sky hi van estar d’acord. Quan el savi va estar ben net i lluent els va donar la poció màgica. Se la van beure sense dubtar i, de cop, les aletes d’en Bruno, les pinces de l’Sky i els tentacles d’en Sebastian  es van convertir en unes precioses ales, Molt agraïts i emocionats van sortir de la cova i van volar pel cel com si fossin ocells. Va ser el millor dia de la seva vida. Al cap d’una hora van tornar al mar i les ales es van tornar a convertir en aletes, pinces i tentacles. Quina gran aventura!!!

I vet aquí un peix, vet aquí un cranc i vet aquí un calamar, que aquest conte s’ha acabat.

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Conte en format llibre

Trencaclosques
Veure-ho a pantalla sencera

Imprimir en format PDF