Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Roig/roja.


TÍTOL: LA MÀGIA DEL MAR

AUTORS: Pompeu Fabra Salt....(Classe E) (Inici i Nus)
ESCOLA SANT IGNASI....(ARBRES) (Desenllaç)FA MOLTS I MOLTS ANYS, EN UNA CASA ENMIG DEL BOSC, HI VIVIEN DOS GERMANS, UN NEN I UNA NENA QUE ES DEIEN JAN I JÚLIA. ELS DOS TENIEN UN SOMNI: ALGUN DIA PODER VEURE EL MAR.

UN DIA EN JAN I LA JÚLIA VAN VEURE PETJADES D’UN ANIMAL. LES VAN SEGUIR I VAN TROBAR UNA GUINEU QUE PORTAVA UN LLIBRE VERMELL A LA BOCA. ES VAN ENDUR EL LLIBRE A CASA I EL VAN COMENÇAR A MIRAR. ES DEIA “LA MÀGIA DEL MAR” I ESTAVA PLE DE DIBUIXOS MOLT BONICS DE PEIXOS, DOFINS, BALENES I TOT TIPUS DE PAISATGES DEL MAR.DE COP I VOLTA, MENTRE MIRAVEN UNA PÀGINA AMB EL DIBUIX DEL FONS DEL MAR, VAN VEURE MOLT SORPRESOS COM ELS ANIMALS ES COMENÇAVEN A MOURE ENTRE ELS FULLS DEL LLIBRE I DE SOBTE… TXAAAAS!!! UN ENORME POP ELS VA AGAFAR AMB ELS SEUS TENTACLES I ELS VA FER ENTRAR DINS DEL LLIBRE. UNA MICA ESPANTATS VAN OBRIR ELS ULLS I VAN DESCOBRIR QUE EREN DINS DEL MAR, ENVOLTATS DE PEIXOS, ESTRELLES I CAVALLETS DE MAR. S’HAVIEN CONVERTIT EN UN TRITÓ I UNA SIRENA.

DE LLUNY VAN VEURE UNA OMBRA MOLT GRAN QUE SE’LS ACOSTAVA. ESTAVEN MOLT ESPANTATS! VAN COMENÇAR A NEDAR PERÒ L’OMBRA ANAVA MOLT RÀPID, FINS QUE VAN DESCOBRIR QUE ERA UN ENORME TAURÓ AMB LES DENTS AFILADES I AMB CARA DE TENIR MOLTA GANA. VAN INTENTAR ESCAPAR-SE, NEDAVEN TAN RÀPID COM PODIEN, FINS QUE PER FI, AL FONS DEL MAR, VAN TROBAR UNA COVA. HI VAN ENTRAR I… QUINA SORPRESA!!! AMAGAT EN UN RACÓ HI HAVIA UN MERAVELLÓS TRESOR PLE DE MONEDES, OR I DIAMANTS. PERÒ COM S’HO FARIEN PER SORTIR D’ALLÀ?


EL JAN I LA JÚLIA ESTAVEN MOLT ESPANTATS PERQUÈ EL TAURÓ ELS ESTAVA ESPERANT A FORA DE LA COVA I NO SABIEN COM SORTIR D’ALLÀ.

VAN COMENÇAR A TOCAR TOTES LES PARETS DE LA COVA PER TROBAR UNA ALTRA SORTIDA. AL CAP D’UNA ESTONA VAN ESTIRAR UN PAL QUE ESTAVA CLAVAT A LA PARET I DE COP I VOLTA ES VA OBRIR UNA PORTA SECRETA. TOTS DOS VAN SORTIR NEDANT MOLT DE PRESSA I ES VAN OBLIDAR DEL TRESOR.

AL CAP D’UNA ESTONA LA PORTA ES VA TANCAR I LA JÚLIA LI VA DIR AL JAN QUE HAVIEN DE TORNAR A BUSCAR EL TRESOR. TOTS DOS VAN DECIDIR TORNAR ENRERE A VEURE SI S’OBRIA LA PORTA SECRETA. HO VAN INTENTAR PERÒ LA PORTA NO ES VA OBRIR.

HO VAN TORNAR A INTENTAR AMB TOTES LES SEVES FORCES VAN PICAR I PICAR...I DE COP I VOLTA ES VAN ADONAR QUE ESTAVEN PICANT EL SEU LLIT---TOT HAVIA ESTAT UN SOMNI.

EL JAN I LA JÚLIA TORNAVEN A SER UN NEN I UNA NENA  I ES VAN SENTIR MOLT ALIVIATS I CONTENTS DE TORNAR A SER A CASA SEVA.

I CONTE CONTAT, AQUEST CONTE S’HA ACABAT.

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Conte en format llibre

Trencaclosques
Veure-ho a pantalla sencera

Imprimir en format PDF