Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Encantar i Difícil.


TÍTOL: LA SIRENA I L'ESQUELET

AUTORS: Pompeu Fabra Salt....(Classe C) (Inici i Nus)
ESCOLA MONTSERRAT....(LA SÍNIA DE MASATS) (Desenllaç)FA MOLTS I MOLTS ANYS, A LES PROFUNDITATS D’UN MAR MOLT LLUNYÀ, HI HAVIA UNA MANSIÓ ENCANTADA. ERA UN LLOC MOLT DIFÍCIL DE TROBAR I ALLÀ HI VIVIA UNA BONICA SIRENA QUE ES DEIA PERLA. 

UN DIA LA PERLA ESTAVA PASSEJANT PEL FONS DEL MAR I, MENTRE CONTEMPLAVA LES ALGUES, PEIXOS I PETXINES, VA DESCOBRIR UNA COVA AMAGADA DARRERE UNES ROQUES. HI VA ENTRAR.LA COVA ERA MOLT FOSCA, PERÒ A MESURA QUE S’HI ENDINSAVA PODIA VEURE COM LES PARETS, PLENES DE DIAMANTS, S’ENCENIEN I IL·LUMINAVEN EL CAMÍ. QUAN VA ARRIBAR AL FINAL DE LA COVA VA TROBAR-SE UN ESQUELET QUE GUARDAVA UN TRESOR. ELS OSSOS LI BRILLAVEN I LA PERLA DE SEGUIDA SE’N VA ENAMORAR.

L’ESQUELET LI VA EXPLICAR QUE ABANS ERA UN PIRATA I QUE UNA BRUIXA MALVADA I ARRUGADA LI HAVIA FET UN ENCANTERI I L’HAVIA CONVERTIT EN UN ESQUELET. ESTAVA CONDEMNAT A GUARDAR EL TRESOR PER LA RESTA DELS SEUS DIES.

LA SIRENA I L’ESQUELET VAN DECIDIR QUE ANIRIEN A TROBAR LA BRUIXA PER INTENTAR TRENCAR EL MALEFICI. AIXÍ DONCS, VAN COMENÇAR EL SEU VIATGE. VAN TRAVESSAR MARS I OCEANS, VAN SUPERAR MOLTS PERILLS, ES VAN ENFRONTAR A UN CALAMAR GEGANT, VAN PASSAR ENTRE VOLCANS SUBMERGITS, REMOLINS D’AIGUA I CORRENTS MARINS… I FINALMENT, VAN ARRIBAR AL CASTELL ON VIVIA LA BRUIXA MALVADA I ARRUGADA.


Llavors van entrar gràcies als poders de la sirena, que va fer que podessin travessar una paret.

El castell estava tot fosc però com que l’esquelet brillava, veien el camí. Van travessar un passadís molt llarg i es van trobar una bèstia davant la porta que protegia l’habitació de la bruixa.

L’esquelet, com que era molt llest, es va treure el cúbit i li va llençar a la bèstia que va sortir corrents darrer l’os.

Mentre la bèstia estava ocupada amb l’os, l’esquelet i la sirena van entrar silenciosament i van veure la bruixa preparant una poció.

S’hi van acostar per  l’esquena i la van empentar. Quan la bruixa va caure dins la caldera bullint, cridava i cridava, sortien bombolles i es va ofegar cremada. A l’instant, van desaparèixer tots els encanteris dolents que havia fet i l’esquelet es va convertir en un tritó i ja no hauria de protegir més el tresor.

La sirena i el tritó van repartir el tresor a tots els éssers marins i van viure feliços i sense bruixes malvades per sempre.

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Conte en format llibre

Trencaclosques
Veure-ho a pantalla sencera

Imprimir en format PDF