Hola escola.nets i escola.netes!

Després de desvetllar els 5 sentits (http://www.lacenet.org/sentits/) i redescobrir la meva nova Lacetània (http://www.lacenet.org/bages/) us proposo d’aprofundir una mica més en la coneixença del nostre territori.

Conèixer millor la nostra terra ens permetrà valorar més bé la seva riquesa natural i cultural, respectar-la i estimar-la de tot cor. No es pot estimar el desconegut. Com deia un gran cap pell-roja:

“Ensenyin als seus fills que nosaltres hem ensenyat als nostres que la terra és la nostra mare. Tot el que li ocorri a la terra li ocorrerà als fills de la terra. Això sabem: la terra no pertany a l'home; l'home pertany a la terra. Això sabem. Tot va enllaçat, com la sang que uneix a una família. Tot va enllaçat.”

Com que tot va enllaçat, totes les activitats que us proposo tenen un gran fil-objectiu comú:

Apreciar i estimar la terra on ens ha tocat viure.


La millor manera d’aconseguir-ho és trepitjant el terreny amb l’ajuda de plànols, brúixoles, gps... i el/la vostr@ mestr@, naturalment!


Afineu bé el vostre sentit de l’orientació i endavant! De totes maneres si us perdeu, si no trobeu el tresor, si no sabeu quin camí agafar, si no sabeu on teniu el nord, no desespereu! Consulteu el vostre cor, ell us guiarà. Això ho saben explicar molt bé els poetes:


El secret dels laberints
t'espera en el fons del cor,
conflent de tots els camins,
amagatall del perdut tresor.
Si busques el nord,
vés endins, endins.

J. M. Boix i Selva

Salut i a reveure!