Modificar Esborrar

Nom de la ruta:

BALMES ROGES I PUIG GIL

Localitat: EL PONT DE VILOMARA I ROCAFORT

Centre: Escola Pompeu Fabra....(SIT)

Descripció:

L’itinerari de Puig Gil és molt bonic i interessant, us el recomanem.

 

Se surt de l’escola i s’ha d’anar caminant fins a la Casa Nova, pel trajecte ens trobem uns camps d’oliveres. El fruit de l’olivera és l’oliva i de l’oliva surt l’oli. Pel camí podem veure uns estrats de pedra sorrenca amb les galeries fòssils que van fer a la sorra els animals que van viure fa 35 milions d’anys, quan tot era el fons marí.

 

Per fi arribem a la Casa Nova, però sapigueu que el seu nom complet és la Casa Nova de Sant Jaume de Vallhonesta, al costat de la casa hi passa la riera de Santa Creu. Creuem la riera i anem pujant fins que veiem el Puig Gil al fons.

Pel camí trobareu moltes barraques de vinya, perquè abans tot el que ara és bosc era ple de vinyes.

Després anem pujant fins arribar a les Balmes Roges on s'explica una llegenda sorprenent. Allí vam estar buscant un tresor amagat (del Geocaching). Les Balmes Roges son molt boniques, hi ha vàries tines on es feia el vi i a sota de cada tina hi ha la boixa que és el lloc per on es treia el vi.

Quan arribeu al primer replà de Puig Gil, trobareu una bassa que recull l'aigua de la pluja i on els helicòpters poden agafar l'aigua si hi ha un incendi.

Des de Puig Gil veiem la famosa casa del Farell, a l’Est i veiem una muntanya, és el Montcau de la serra de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Al Sud veiem les muntanyes de Montserrat i la carena del camí Ral. Dalt de Puig Gil decidim on enterrar el nostre tresor (del Geocating).

La caminada ha sigut molt cansada, però val la pena, us ho assegurem !!!

Hem fet un vídeo-resum de la sortida. Cliqueu aquí si el voleu veure.

 

 Pujada al Puig Gil (febrer 2013) at EveryTrail

EveryTrail - Find trail maps for California and beyondDistància:

18 KM

Dificultat:

Mitjana

Durada del recorregut:

Tres hores o més

Baixar-se el track

Baixar-se els waypoints

Mapa de la ruta