Modificar Esborrar

Nom de la ruta:

Ruta Ignasiana

Localitat: Manresa

Centre: Oms i de Prat

Descripció:

La ruta ignasiana és un itinerari lineal de 9 km. Comença per descobrir les primeres coses que va veure de Manresa Sant Ignasi el dia de la seva arribada a la ciutat, el 25 de març de 1522 com l'Ermita de la Guia, la Creu de la Guia i el Pont Vell. Seguidament, la ruta porta el visitant a la basí­lica de Santa Maria de la Seu, de la qual el sant sempre en va ser devot; i a la capella de Sant Ignasi malalt, on va romandre durant una malaltia.
A unes passes seguint el carrer de Sobrerroca es pot veure el Pou de la Gallina, on la llegenda explica que el sant va obrar un miracle rescatant una gallina que havia caigut al seu interior. Encara en aquest carrer, però ja arribant al seu final, es pot observar els baixos de la casa Canyelles. Interessant és, també, visitar la capella del Rapte, però se'ns dubte l'estrella del recorregut és la Cova de Sant Ignasi. En aquest indret, el sant va escriure els seus Exercicis Espirituals.
Per últim, més allunyat del centre, però enfilant el carrer nou de Santa Clara, el visitant pot arribar-se fins a la Creu del Tort, el Monestir de Santa Clara, la Creu de la Culla. Ja fora de la ciutat, es pot visitar el santuari de la Salut de Viladordis, la Masia de les Marcetes i la capella gòtica de Sant Pau. L'itinerari proposat no segueix aquest ordre però creiem que és el més curt a seguir. Sortim de la capella del Rapte fins arribar al santuari de la Salut de Viladordis.
Esperem que us agradi.
Ah! penseu que després heu de tornar.
Volem agrair la col·laboració desinteressada de l'alumne de 2n. de batxillerat Oriol Brugué Gonzàlez per la col·laboració en aquesta recerca.


Distància:

9 km

Dificultat:

Mitjana

Durada del recorregut:

Tres hores o més

Baixar-se el track

Baixar-se els waypoints

Mapa de la ruta