Modificar Esborrar

Nom de la ruta:

Mura-Puig de la Balma

Localitat: Mura

Centre: coordinació

Descripció:

L’itinerari transcorre pels voltants de Mura en plena serra de l’Obac dins l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.
L’inici del camí fins a la Creu de la Vila és l’única pujada de tot l’itinerari. En els primers 750 m. se salva un desnivell d’aproximadament 100 m. Després tot és pla i baixada.
A més dels purament paisatgístics cal ressaltar alguns elements interessants de l’itinerari que no ens podem deixar perdre:
*El Puig de la Balma, masia edificada sobre la roca i a l’aixopluc d’una balma documentada ja al s. XIII. En el seu interior hi ha un petit museu d’eines i utensilis de la vida a pagès.
Telèfon: 937433274 http://www.puigdelabalma.com/
*La Vila edifici d’estructura modernista construïda el s. XIX sobre un antic mas documentat des de l’any 1004. Actualment també dedicat al turisme rural.
*El Molí del Mig. L’únic molí (de farina i d’oli) del Bages que encara funciona com antigament. També hi ha un petit museu sobre la temàtica.
Tel. 938 317 269 (Horari: dissabtes i festius de 10 a 14 i de 17 a 20 h; les visites fora d'horari o de grups de més de 10 persones s'hauran de concertar prèviament)
*Àrea d’esplai de la riera de Nespres. Amb taules i contenidors de deixalles.
*”La granjeta” Aviari del Centre Excursionista de Mura. Aus i mamífers en pacífica convivència a tocar mateix del poble.
*L’església romànica de Sant Martí de Mura.
S’adjunta pdf per complementar el seguiment de l’itinerari amb la brúixola.
Horari d’autobusos Manresa-Mura Tel. 938746666
(només feiners)
Sortides de Manresa: 8.45 i 18.30
Sortides de Mura: 9.30 i 19.15


Distància:

5 km.

Dificultat:

Fàcil

Durada del recorregut:

Més de dues horesl

Baixar-se el track

Baixar-se els waypoints

Veure el document afegit


Mapa de la ruta