Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Suau.


TÍTOL: LA FAMÍLIA DEL CREUER

AUTORS: Escola L´Espill....(Escacs) (Inici i Nus)
Escola Serra i Hunter....(Tablets) (Desenllaç)Hi havia una vegada una família que li agradava molt el mar i volia anar a explorar el fons marí d’una illa.

Quan van arribar les vacances van decidir anar tots amb un creuer: el pare, la mare, el noi, la noia , els avis, el gat i el gos.

Un dia que el creuer s’acostava a l’illa van dir:

- Para el vaixell ,capità, i deixa’ns una barca per poder arribar a l’illa.Quan estaven dalt la barca els va començar a seguir un tauró. El tauró els donava cops i els va mossegar la barca amb tanta força que en va arrencar un tros i la barca es va començar a enfonsar.

- Auxili, auxili ! - cridaven mentre els perseguia el tauró.

Van nedar i nedar i van anar a parar a l’ illa. Cansats com estaven es van estirar a la sorra i van adonar-se que era molt fina i suau.

Van anar a explorar l’illa i van trobar una cova molt fosca , plena de ratpenats i al fons de tot van veure un vaixell pirata trencat. S’hi van acostar i van observar que tenia uns canons. Quan hi van pujar van trobar roba vella de pirates, uns esquelets, unes espases , quadres, un collaret d’or i un mapa d’un tresor que tenia unes pistes que anaven a parar al fons marí.

Aquella nit van dormir dins la cova i la noia va somiar  que amb les peces de la barca i els trossos del vaixell pirata feien un submarí .

Quan es van llevar la noia els va explicar el somni i tots van pensar que era una gran idea . Van buscar les peces de la barca escampades per la platja,  van agafar trossos de fusta del vaixell pirata i van construir un submarí.

Un cop acabat hi van pujar i van anar a sota l’aigua. Mentre navegaven exploraven el fons marí i amb l’ajuda del mapa buscaven el tresor.


De sobte va aparèixer de nou el tauró i  va tornar a clavar queixalades al submarí fins que el va destrossar. Van aconseguir nedar fins a la platja i es van salvar del tauró perquè s’havia fet mal a les dents amb les fustes.

Passades unes hores el pare i la mare es van capbussar i van comprovar que el tauró estava ferit i atrapat entre les fustes del submarí. Com que van veure que patia molt el van ajudar a sortir d’allà i llavors el tauró se’n va anar lluny nedant.

Els pares ho van explicar a la família. Havia passat el perill i es van anar capbussant per buscar el tresor. Aguantaven pocs minuts sota l’aigua, però com que no era molt fondo podien explorar bé el fons marí. Quan bussejaven junts els pares i els fills van veure una cosa molt lluent entre les algues. Llavors les van moure una mica i van descobrir un cofre misteriós. Entre els quatre el van agafar i el van portar a la platja.

El cofre tenia un pany i no sabien com obrir-lo. L’avi va recordar que havia vist una clau penjada del coll d’un dels esquelets. Van córrer cap a la cova, van trobar la clau i van poder obrir el cofre sense cap problema. Era un autèntic tresor! Hi havia monedes d’or, joies... Tota la família es va posar molt contenta i van fer una festa a la platja.

 

 

 

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir