Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Encantar i Roig/roja.


TÍTOL: LA CASA ENCANTADA

AUTORS: Escola Mare de Déu de Montserrat....(Merlí l'Encantador) (Inici i Nus)
Escola Vedruna-Sallent....(Va de pirates) (Desenllaç)Vet aquí que en un país molt llunyà anomenat Mar, hi havia una casa encantada. La casa era a prop del poble. La casa era molt vella, l’havien construït fa molts anys. Hi havia un jardí abandonat, amb molta herba i teranyines. Tenia els vidres de les finestres trencats, la porta estava mig oberta...

La gent s’allunyava de la casa. No sabien si hi vivia algú.

Un bon dia, un investigador que es deia Merlí, es va acostar a la casa. Portava un vestit de color roig, unes botes altes i un barret de copa. També duia una lupa a la mà, amb poders màgics.Es va apropar a la casa i de sobte va veure una ombra a la finestra. Com que la finestra no tenia vidres, va fer un encanteri amb l’ajuda de la seva lupa per saltar ben alt i entrar dins la casa.

Va entrar a dins i va sentir un cop molt fort. Es va tancar una porta. Va caminar fins al passadís i va veure un gat negre que havia trencat un gerro. Llavors va descobrir una gran taca, d’un líquid verd al terra...


Mentre el Merlí caminava, va començar a pensar ràpidament en què podria ser allò tan enganxós que hi havia al terra, va seguir la direcció del gat molt atentament, per no perdre’s.

Mentre caminava anava veient coses que el feien pensar en què aquella casa hi vivia algú.

-Però qui?

A la fi, va trobar el gat amagat dins l’última habitació del passadís, i va ser llavors que va començar a entendre tot allò que passava.

Aquell gat era un bruixot, que vivia en aquella casa, i que un bon dia, mentre intentava fabricar un nou encanteri, alguna cosa li va sortir malament. Va ser en aquell moment que ell mateix es va convertir en un gat. Aquell bruixot no parava d’intentar desfer l’encanteri, però mai ho aconseguia.

En Merlí en adonar-se de tot, va decidir ajudar-lo utilitzant la seva lupa màgica. I en aquell mateix instant l’encanteri va desaparèixer.

El bruixot molt agraït per l’ajuda rebuda va voler regalar-li una caixa màgica. Qué bé, podria seguir fent d’investigador amb la seva lupa i la seva nova caixa màgica.

 

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir