Paraules triades per sortir en aquest conte:
Globus, Tria una paraula i Tria una paraula.


T═TOL: Els reciclamar

AUTORS: Escola Torres Amat....(SEGON B) (Inici i Nus)
Escola Pompeu Fabra Salt....(GarbÝ) (Desenllaš)Hi havia una vegada un mar que es va quedar sense peixos perquè últimament tothom es va acostumar a tirar molts plàstics i moltes llaunes al mar. La gent somiava que tornessin a haver-hi peixos i van agafar unes barques per recollir tots els plàstics. Van pintar totes aquestes barques de color roig i les van anomenar: “Les reciclamar”.Cada dia les “Reciclamar” tenien molta feina recollint plàstics i més plàstics. De sobte, un matí, l’Àlex, un pescador amb molta experiència, va descobrir entre les algues un home vestit de negre amb una actitud sospitosa... El pescador, va veure que aquell personatge anava carregat amb moltes bosses d’escombraries que portava lligades al peu amb una corda i sense pensar-s’ho dues vegades, va trucar al cap dels “Reciclamar”. De seguida, van avisar la barca XXL i els hi van dir que obrissin una investigació. La XXL va veure de seguida que no només es tractava d’una persona sinó que n’hi havia quatre més. Van agafar els prismàtics i van veure que a part d’anar vestits de negre, també portaven una màscara en forma de rat-penat i unes bombones d’oxigen en forma de tauró. En apropar-se més, van poder veure fins i tot que portaven uns guants també negres amb un logo que hi deia “D.E.M”. La imatge era terrorífica així que van decidir trucar al President del país.


El President va agafar un taxi i, des de la seva mansió, es va dirigir a la platja. Allà ja l'esperaven l'Àlex i els Reciclamar amb un submarí que tenia un periscopi gegant.

El submarí es va sumergir dins l'aigua i van anar fins el lloc on es trobaven els D.E.M. El President va fer una foto dels guants dels submarinistes on hi havia la inscripció D.E.M. per tal d'escannejar-la i saber què significaven aquelles inicials.

Van descobrir que volia dir Detectius Exploradors Marins. Aleshores, el President i l'Àlex es van posar els seus vestits de submarinistes i van anar a parlar amb els misteriosos detectius. Els hi van dir que eren una agència secreta que es dedicava a investigar el fons marí. Havien descobert que en aquell mar els peixos havien marxat perquè l'aigua estava contaminada a causa dels plàstics que llençava la gent. Estaven tirant un líquid especial que servia per netejar l'aigua.

Van decidir que podien col·laborar i així acabarien més aviat.

Al cap d'uns dies els peixos van tornar al mar i la gent va deixar de llençar-hi deixalles.

I vet aquí un pop, vet aquí un calamar, aquest conte s'ha acabat!

 

Desenllaš
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir