Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Tria una paraula.


TITOL: La Sirena,el seu amic i els monstres marins

AUTORS: Escola Fray Luis de Leˇn....(2A) (Inici i Nus)
ESC Francesc MaciÓ....(Desmais) (Desenllaš)Hi havia una vegada, en un paÝs molt, per˛ que molt llunyÓ, anomenat Oazce, tot aigua, era una gran esfera blava, era un planeta-mar. Aquest lÝquid no queia, una forša interior l┤aguantava, era preciˇs com de somni i es veia en l┤infinit univers.


AllÓ vivia una sirena amb els cabells llargs i ondulats, tenia els ulls verds era simpÓtica i li agradava somiar, es deia Marei. El seu millor amic era un taurˇ, gris i blau amb una boca enorme era fort, valent i es deia Gegant, era mag. La Marei i el Gegant tenien tres enemics: els monstres marins, terrorÝfics, volien menjar-se a la sirena, per˛ el seu amic Gegant la va fer invisible. La Marei els hi feia malifetes: el llenšava estrelles de mar, corals, els lligava amb algues, per˛ els monstres no deixaven de molestar i d'empipar a la Marei. El Gegant estava molt empipat, per˛ li ajudava.

El Gegant i la Marei van decidir fer una broma als Monstres Marins perquè els deixessin ja de molestar. Van aconseguir un fil molt enganxós i el van penjar amb molt de compte d’una roca marina a una altra. 

Més tard, els Monstres Marins van sortir a caçar a la Marei i el que va passar és que es van quedar ben enganxats a la trampa i per fi la Marei va ser lliure. A partir de llavors, ja no es va haver de preocupar mai més dels Monstres Marins perquè van quedar tant malparats de la broma de la Marei que ja no volien tornar-la a molestar mai més.

Mentre nedaven, el Gegant va trobar una pilota desinflada, va decidir avisar a la Marei i entre els dos la van inflar. De cop i volta, un banc de peixos anava cap a ells i van començar a nadar per escapar-se però de seguida el van de peixos els va aturar i els hi van dir si volien jugar amb ells a voleibol.

La Marei i el Gegant es van posar a riure perquè no sabien les intencions dels peixos, que només volien jugar amb ells. Els hi van dir que sí i cada dia jugaven a voleibol tots junts.

A més a més, van decidir que els Monstres Marins farien d'àrbitres per aprendre que les bromes pesades no fan gràcia però jugar junts i amb joc net, és més enriquidor per a tots. I els Monstres Marins que estaven ben avorrits van acceptar la proposta.

I vet aquí un gat i vet aquí un gos que aquest conte ja s’ha fos.

Desenllaš
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir