Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Encantar i Difícil.


TÍTOL: EL PETIT TAURÓ I LA COVA ENCANTADA

AUTORS: Escola Joncadella....(Els taurons) (Inici i Nus)
Escola Barnola....(Els esquirols) (Desenllaç)Fa molt i molt de temps, cinc amics que es deien Lucas, Max, Lucia, Paula i Marc i els seus gossos Bobi i Luqui van tenir una idea: construir un submarí per anar a veure el fons del mar.

Un bon dia, quan ja l’havien construït, van començar la seva aventura.

 Es van endinsar en les profunditats del mar quan van sentir uns crits just quan passaven pel costat d’una cova: -Auxili, auxili, ajudeu-me, no puc sortir de la cova! Els va dir un petit tauró des de dins. Els cinc amics van entrar-hi i es van trobar un tauronet molt espantat que els va explicar que cada vegada que intentava sortir de la cova, uns tentacles gegants en tapaven l’entrada. La Paula li va dir que no es preocupés que l’ajudarien i tots sortirien sans i estalvis.

Però aviat vam poder comprovar el que els va dir el tauró. Aquella cova estava encantada i qui entrava ja no podia sortir-ne.

Els cincs amics no es van donar per vençuts i, encara que semblava difícil, havien d’aconseguir sortir de la cova i així van començar a pensar com ho podien fer.

 


Els cinc amics van començar a explorar la cova per veure com s´ho podien fer per vèncer el poderós calamar que impedia poder sortir de la cova. Explorant, els dos gossos van trobar unes algues i van pensar que les donarien al calamar per tenir-lo entretingut, així ho van fer i quina va ser la seva sorpresa que quan el calamar es va empassar aquelles algues es va anar fent petit, petit, com un gra de sorra. Llavors els cinc amics van ajudar al petit tauró a sortir de la cova, el van portar fins a la banyera del seu submarí i van començar a buscar la seva mare al fons del mar. Quan la van trobar van deixar anar el petit tauró, la mare estava molt espantada perquè es va pensar que els cinc amics havien raptat el tauronet, però llavors li van explicar tot el què havia passat i la mare tauró els va donar les gràcies i els va dir que sempre serien els seus amics. Vet aquí cinc amics, un tauró i un calamar i aquest conte ja s’ha acabat al mar.

 

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir