Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Encantar i Difícil.


TÍTOL: UNA FAMILIA AMB PROBLEMES

AUTORS: Escola Joncadella....(Flamencs) (Inici i Nus)
Escola Torres Amat....(SEGON B) (Desenllaç)Hi havia una vegada una família que va anar a Calafell de vacances, eren el Josep i la Marta i els seus dos fills bessons: el Carles i la Carla de vuit anys.

Un dia van anar a la platja i es van banyar tots junts, saltaven les onades i s’ho passaven d’allò més bé.

 De cop i volta van veure una taca fosca, s’hi van acostar i van desaparèixer.

El socorrista, que estava molt atent, ho va veure tot i va entrar amb la seva barca, quan estava a prop de la taca  va passar un banc immens de sardines. Una que saltava molt, la sardina Tini , podia parlar ¡.  Li va explicar tot: el mar estava encantat, aquella taca conduïa a una cova on hi vivia una bruixa malvada, amb la seva vareta xuclava  qui es banyava per allà prop i uns taurons ferotges custodiaven l’entrada . La bruixa ho feia per divertir-se perquè estava molt avorrida en aquella cova.

Era una situació difícil de resoldre però la sardina Tini i la seva família volien ajudar al socorrista.

 


 

A la sardina Tini, se li va ocórrer que l’única manera de poder resoldre aquell problema, era entrar en el forat fosc juntament amb el socorrista que per cert, es deia Jordi.

La sardina i en Jordi, van anar a avisar els pares d’en Carles i la Carla perquè no se n’havien enterat de res.

I de seguida van creuar els dits i van entrar al forat negre.

Quan van arribar davant de la cova, es van trobar amb els terribles taurons però en Jordi, que ja hi havia pensat, els hi va tirar esquer i la gana els va fer distreure.

Després van entrar a la cova i es van trobar la bruixa que estava vigilant els nens amb la seva bola màgica de cristall.

Es veia molt malvada aquella bruixa, tenia moltes arrugues, una berruga a la punta del nas, la seva pell era verdosa, les celles ajuntades i els cabells eren tot ple de serps d’aigua.

La bruixa no se’n va adonar que havien arribat, així que van aprofitar per acostar-se als dos nens.

Just al costat, hi havia una clau que obria la gàbia on hi havia en Carles i la Carla però just en aquell moment, la bruixa va aparèixer i els hi va dir:

-Què hi feu aquí, caps de suro??? Com us heu atrevit a venir???

De sobte la sardina Tini va tenir una idea brillant, va començar a voltar pel cap de la bruixa i les serps se li van començar a embolicar i la malvada bruixa amb aquell enrenou, es va marejar i va caure de cul a terra.

Mentrestant estava per terra, en Jordi va anar a salvar els nens i se’ls va emportar a la platja, juntament amb la sardina Tini.

Us preguntareu què li va passar a la bruixa...doncs que quan va caure se li va trencar el collaret de l’eterna joventut i va envellir de cop fins que va caure morta a terra i en aquell precís moment, es va acabar l’encanteri maligne.

Vet aquí una bruixa i un bruixot, que aquest conte ja és al pot.

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir