Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Suau.


TITOL: L'AVENTURA DEL PETIT ÓS PANDA

AUTORS: ESCOLA SANT IGNASI....(OLIVER TWIST) (Inici i Nus)
Escola Espill....(Os Polar) (Desenllaç)Hi havia una vegada un ós panda que es deia Bubi i era molt entremaliat. Sempre es ficava en problemes perquè no pensava gaire.

Vivia a prop del mar en una caseta feta de bambú amb els seus pares i la seva germana.

El seu pare treballava fent cases de bambú i tenia molt èxit.Un dia el Bubi estava jugant a la sorra i, com que s'estava avorrint, va decidir tornar cap a casa. Quan estava a punt de dir hola a tothom, va sentir que els seus pares parlaven preocupats i es va aturar a escoltar-los:

- Ja no puc continuar fent cases! -deia el pare.

- Per què? - va preguntar la mare.

- No hi ha més bambú per aquesta zona! -va contestar el pare.

- I com ho farem?- va dir la mare.

El Bubi en sentir aquesta conversa es va quedar amoïnat i sense pensar-s'ho dues vegades va decidir marxar sol a buscar una zona amb molt bambú.

Va començar a caminar i caminar i va anar preguntant a tota la gent que es trobava on hi havia bambú, però ningú li sabia dir. Es va endinsar en un bosc encantat, era un bosc molt diferent, els arbres tenien una escorça molt suau i quan el Bubi va voler arrencar un tros d'escorça, va notar que el terra tremolava i de cop va caure en una trampa. Estava tan cansat que es va quedar dormit i va començar a somiar amb els seus pares.

Mentrestant els seus pares molt preocupats el buscaven per tot arreu...


Després de dormir una estona, el Bubi es va despertar i va començar a cridar:

  • Pare, mare, on sou?

Un ocell que passava per allà ho va sentir i el Bubi li va dir: digues als meus pares que he caigut en una trampa  i que m’ajudin...

Dins de la trampa també hi havia un tigre blanc, que li va ensenyar un passadís secret.

El Bubi va començar a caminar i al final del passadís, va descobrir un lloc ple de bambú.

Mentrestant, els pares l’estaven buscant per tot arreu: sota el sofà, dins de l’armari, al sorral del pati... com que a casa no el trobaven, van decidir anar a voltar pel món i voltant, voltant, van trobar l’ocell que els va portar fins a la trampa, on havia caigut el Bubi. Li van tirar una corda i el Bubi va poder sortir. Va explicar als pares què hi havia al final del passadís secret... hi van anar, van carregar de bambú i d’aquesta manera el pare va poder continuar fent cases. Per celebrar-ho, van fer una festa i també van convidar al tigre blanc i  a l’ocell...

CONTE, CONTAT,

EL BUBI MOLT BAMBÚ HA TROBAT!!!

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir