Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Suau.


TITOL: LA IAIA MISTERIOSA

AUTORS: Pompeu Fabra Salt....(Garbí) (Inici i Nus)
Escola Montserrat....(La font del Parrot) (Desenllaç)Hi havia una vegada una iaia misteriosa que va anar a un bosc misteriós i es va trobar un portal que portava a un món misteriós.

La iaia misteriosa va voler entrar però abans d'entrar havia de dir la contrasenya i tenia tres intents: el primer intent va fallar, el segon va encertar i va entrar al món misteriós!

 En aquell món va veure un paisatge molt bonic. Al fons hi havia arbres, a la dreta flors suaus i amb molt bona olor. Després va seguir per un camí que la va portar fins el mar. La iaia misteriosa va quedar encantada amb la bellesa d'aquell món.

Després d'explorar el món misteriós la iaia estava molt cansada i va anara a relaxar-se a la platja. Quan va obrir els ulls va veure 3 cupcakes i es va espantar molt.

Els cupcakes la van avisar que al món misteriós no estaven sols, també hi havia la princesa de la Mort que no deixava sortir ningú del món misteriós.

Després d'uns dies la iaia volia tornar a casa seva però l'única manera d'aconseguir-ho era resolent una endevinalla que hi havia davant el portal d'entrada del món misteriós. L'endevinalla deia: "Què és una cosa que s'obre i no es tanca?"

Va decidir anar a buscar els seus amics els cupcakes perquè l'ajudessin a resoldre aquesta endevinalla. Els cupcakes van explicar a la iaia que a dins seu hi tenien un paper que la podria ajudar.

A un hi deia “somiar”, a l'altre “poder” i al tercer “ou”. De sobte va aparèixer un quart cupcake. La iaia no es va adonar que era la princesa de la Mort disfressada.

 


La princesa de la Mort es va treure la disfressa i va atrapar a la iaia misteriosa. Se la va endur al castell infernal i la va tancar en una presó plena de pinxos i flames.

De sobte, van aparèixer els tres cupcakes, van robar la clau a la princesa i van alliberar a la iaia misteriosa.

Van anar corrents cap a la porta i la princesa els perseguia. La iaia va dir “OU“ davant de la porta i van passar just ella i els cupcakes. Però la princesa es va quedar entremig de la porta i va morir. Així, va desaparèixer el món misteriós.

La iaia misteriosa i els cupcakes van ser amics per sempre!!!!

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir