Paraules triades per sortir en aquest conte:
Globus, Somiar i Suau.


TÍTOL: UN ANIVERSARI FABULÓS

AUTORS: Escola Serra i Hunter....(Tablets) (Inici i Nus)
Escola Sant Ignasi....(Cereals) (Desenllaç) 

Hi havia una vegada uns bessons que es deien Kasper i Yuliya. Eren uns nens amables, s’estimaven molt, ajudaven a la gent i tenien molts amics. El dia de la festa del seu vuitè aniversari van tenir una gran sorpresa: es van trobar tots els seus amics al jardí de casa seva. Els pares havien fet una decoració especial amb globus de colors, garlandes, serpentines... També havien parat taules amb refrescos, entrepans, llaminadures i tot de coses bones.

 Era una festa com la que ells havien somiat i tothom s’ho passava molt bé. El pare estava disfressat de pallasso i els va preparar jocs. També sabia fer trucs de màgia. Quan va ser el moment d’obrir els regals, hi havia una caixa gran que els va cridar l’atenció. La van obrir nerviosos i van aparèixer dos peluixos de pèl suau  amb un missatge que deia:  pitgeu el botó que hi ha a la nostra esquena.  Un dels peluixos va dir: “Feliç aniversari!” I l’altre va dir: “Agafeu-vos tots de les mans i penseu un lloc on us agradaria anar. Compte amb el que desitgeu, perquè es pot fer realitat!”.

 


Es van agafar de les mans i... de cop i volta, els dos bessons van aparèixer a la illa de Nikumaroro. En canvi, els altres van pensar en el "País dels Somnis" i van anar a parar a l'entrada d'aquest país on hi havia un gran cartell envoltat de llums de colors que deia: "Benvinguts al País dels Somnis".

Van entrar i van caminar fins a una sala on hi havia una pantalla des d'on podien veure els somnis de tothom. Allà van veure com els bessons havien somniat anar a Nikumaroro.  De sobte, a sota de la pantalla va aparèixer un missatge que deia:

"En aquesta habitació hi ha un mapa amagat.

Si a Nikumaroro voleu anar

el mapa heu de trobar".

Tots es van posar a buscar el mapa per tota l'habitació i la van deixar molt desordenada. Ningú trobava el mapa però, al cap d'una estona, un nen va fer un crit perquè l'havia trobat darrere un quadre. Van agafar el mapa, van tocar amb els dits a sobre la illa de Nikumaroro i van aparèixer allà, on es van trobar amb els bessons.

Aleshores els van explicar d'on venien, es van agafar de les mans i tots van pensar amb el jardí on estaven celebrant la festa d'aniversari i hi van anar a parar.  Les famílies dels nens i les nenes es van posar molt contentes i van seguir celebrant l'aniversari dels bessons.

I conte contat, aquest conte s'ha acabat!

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir