Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Somiar i Suau.


T═TOL: Viatge al mar

AUTORS: Escola Vedruna-Sallent....(Va de pirates) (Inici i Nus)
Escola L┤Espill....(Escacs) (Desenllaš)Hi havia una vegada una nena que es deia Lia i que vivia molt a prop del mar.

Aquesta nena, tenia el cabell molt llarg i suau, els seus ulls eren de color blau com el mar.

La Lia sempre somiava que un dia aniria a fer un viatge pel mar, i d'aquesta manera podria conèixer llocs bonics, fantàstics i així poder viure moltes aventures que sempre havia somiat. Era una nena molt valenta i mai tenia por de res.Un bon dia, quan es va llevar, va decidir que havia arribat el gran dia, sense rumiar-ho gens, va agafar unes quantes coses i les va posar dins d'una bossa i tot seguit va pujar a la barca del seu avi.

La Lia va començar a remar molt i molt ràpid, tenia moltes ganes de començar l'aventura, però al cap d'una estona va notar que cada vegada tenia menys força, s'estava cansant molt, els braços li feien mal. I a sobre el cel va començar a tornar-se de color més fosc, sembla que estava a punt de començar a ploure. Un vent molt fort va començar a moure la barca, la Lia s'agafava molt fort, no volia caure a l'aigua, fins que tot d'una...


 

... va esclatar la tempesta. L’aigua pujava, les onades creixien i una onada gegant va portar la barca a una platja. La Lia va començar a explorar i va trobar una cova brillant.

Va entrar i va veure un lloc on els nens jugaven al que volien , on hi havia animals inventats, dracs voladors, l’arc de Sant Martí , un unicorn que guardava la màquina del temps, un vaixell pirata i un fantasma que volia ser el seu amic.

La Lia es va fer amiga del fantasma i tots dos junts van anar a explorar molts països , van pujar a la màquina del temps, van veure moltes coses sorprenents i van viure moltes aventures fantàstiques.

I així va ser com la Lia es va convertir en l’exploradora més famosa del món.

Desenllaš
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir