Paraules triades per sortir en aquest conte:
Mar, Encantar i Roig/roja.


T═TOL: La ciutat encantada

AUTORS: Escola Barnola....(Els esquirols) (Inici i Nus)
Escola Joncadella....(Els taurons) (Desenllaš)Hi havia una vegada una ciutat  encantada a prop del mar. Al costat hi vivia un monstre terrible, era de color roig i podia volar. Un dia va arribar a la ciutat una noia a dalt del seu cavall blanc i va veure tots els habitants de la ciutat petrificats com estàtues, llavors va pensar que havia d’ajudar aquella gent.

  Va anar a veure una fada que vivia en una cova d’una muntanya per demanar-li si la podia ajudar. La fada li va dir que ho intentaria, però que era molt difícil, perquè havien d’aconseguir fer fugir el drac terrible que va ser el que va encantar tots els habitats. La fada va preparar una poció d’herbes remeieres, i sense que el drac se n’adonés va  aconseguir tirar-li la poció a sobre. 


             


 Amb aquesta poció, el drac es va adormir, però no tenien gaire temps perquè només dormiria 3 hores. Què passarà quan es desperti? Aleshores la fada va pensar que havia de crear una altra poció màgica per despertar la gent de la ciutat.

Es va posar a treballar i, quan la va tenir feta, la va tirar a sobre de la gent. Un a un, grans i petits es van despertar, però quina sorpresa van tenir quan van veure que podien volar!

La poció els va donar el poder de volar per lluitar contra el drac. Quan el drac es va despertar i va veure la gent volant es va espantar tant que va fugir de la ciutat i no va tornar-hi mai més.

 

Vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos!

Desenllaš
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir