Paraules triades per sortir en aquest conte:
Globus, Somiar i Suau.


T═TOL: Les aventures d'en Max

AUTORS: Escola Ametllers....(Els lleons marins) (Inici i Nus)
Escola Joncadella....(Flamencs) (Desenllaš) 

Hi havia una vegada un peix  petit de color blau i groc que vivia en un mar molt calent. Aquest peix  es deia Max i menjava plàcton.Un  dia els seus pares van morir amb una onada gegant. Com que en Max es va quedar sol, va decidir anar de vacances a Hawaii i allà va fer molts amics. Tots junts van anar al fons del mar. Van trobar peixos de tots colors. De cop i volta van trobar un tauró que se’ls volia menjar. Van córrer molt i es van amagar al costat d’una pedra que era molt suau. Es van quedar adormits i en Max va somiar que els seus pares estaven vius i que tots junts jugaven, saltaven i pintaven.

Quan es va despertar, en Max pensava que tot allò era veritat, però llavors …


El tauró va tornar per menjar-se’ls però va xocar amb la pedra suau i es va moure , es va aixecar molta sorra i la pedra els va dir :

  • Seguiu la sorra!, us guiarà per un passadís secret fins a una cova on estan atrapats els pares d’en Max!.

A l’escoltar això en Max va saltar d’alegria.

  •  Estan vius! , Em voleu acompanyar amics meus?
  •  I tant que sí!

Es van afanyar i van arribar fins a una paret plena de pedres, el Max va veure per un foradet els seus pares!. El Max i els seus amics van decidir anar a buscar al Pot, un pop gegant. Amb els seus tentacles enormes va anar treient les pedres fins que els pares van poder sortir.

Els pares d’en Max van decidir quedar-se a viure a Hawaii perquè hi havia una bona colla d’amics i una pedra suau disposada a ajudar-los si hi havia problemes.

 

Desenllaš
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir