Paraules triades per sortir en aquest conte:
Globus, Somiar i Suau.


TITOL: Viatjant en un somni

AUTORS: Joventut....(Els Massai) (Inici i Nus)
ESCOLA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT....(EQUILIBRISTES) (Desenllaç) La Lila és una femella dofí que viu al zoo de Nova York. És una dofí rosa que van dur del riu Amazones. La Lila és molt bonica i tothom que la visita vol acaronar la seva pell suau, però la dofí no és feliç, voldria tornar amb la seva família perquè els enyora molt. 

Tenia tantes ganes de veure el seus amics i la seva família que una nit va somiar una aventura  molt emocionant: Era el dia del seu aniversari i els companys del zoo li van regalar un viatge en globus. La Lila va pujar a dalt del globus i  estava molt contenta i li semblava que era molt bonic i emocionat veure les coses des del cel. Tot d’una però sent un cop fort i veu que és una àguila que ha xocat contra el globus.

-        On vas a tota pastilla pel cel ? – Exclama la Lila.

-         I que fa un dofí dins d’un globus ? –Diu tota estranyada l’àguila.

-        Vull fer un viatge fins a...

 


A la selva de l’Amazones, allà hi viu la meva família!!! I com que tu has xocat amb el meu globus ara no hi podré arribar!!!

L’àguila li va dir: No pateixis!  Jo t’hi portaré volant a l’Amazones.

Abans que el globus caigués al mar, l’àguila va agafar a la dofí rosa amb el seu bec. I van volar hores i hores fins arribar al riu Amazones.

L’àguila la va deixar caure al riu  i la dofí  va començar a nedar i a cridar als seus pares. Al cap d’una estona va sentir que deien: Lila on ets?

La Lila va contestar: Sóc aquí!!! He vingut volant des de Nova York.

La Lila quan va veure el seu pare i la seva mare va córrer a abraçar-los i va plorar d’alegria.

Quan la Lila  es va despertar al zoo va veure un presentador del telenotícies que deia: Lila desperta’t!!!  Volem donar-te una sorpresa!  Avui t’acompanyarem a casa teva a l’Amazones, dins d’un aquari gegant.  Seràs lliure i viuràs amb la teva família.

I així va ser com la dofí  rosa , que és una espècie en perill d’extinció, va tornar a casa seva.

A l’Amazones la Lila va viure molt feliç amb la seva família.

I conte contat,

conte acabat.

Desenllaç
Modificar

ACTIVITATS

Imprimir el conte

Trencaclosques
Fer-lo gran

Imprimir