ELS GLOBUS DE COLORS

AUTORS:

ceip joncadella....(Les masies) (Inici i Nus)

Escola Torres Amat....(SEGON B) (Desenllaç)

Inici
ceip joncadella....(Les masies)

Hi havia una vegada una nena que es deia Aina. L’Aina tenia els ulls rodons com globus i uns cabells rinxolats negres com el carbó.  L’Aina era molt juganera i li agradava molt jugar amb els seus amics i amigues, però quan més bé s’ho passava era quan tots junts jugaven amb els globus. 

 

Els seus pares, que tot ho sabien, li van regalar uns globus de molts colors. Però aquests eren uns globus màgics i podien volar!

Nus
ceip joncadella....(Les masies)


L’Aina jugava cada dia amb els seus globus, quan sortia de l’escola, quan anava al parc... Però un dia,  jugant jugant, els globus se li van escapar.  

 

L’Aina va demanar als seus pares com els podia agafar. Els seus pares li van dir que seria molt difícil i que potser mai més els tornaria a veure.

 

Aquella nit l’Aina se’n va anar a dormir molt trista i va començar a somiar...

 

Va tenir un primer somni: va somiar que trobaria els seus

Nus
ceip joncadella....(Les masies)


globus si pujava en un globus aerostàtic i així ho va fer, però els seus globus de colors volaven més ràpid i es van tornar a escapar.

 

L’Aina va continuar somiant. Aquesta vegada anava al mercat amb els seus pares i, vet aquí que en una paradeta hi havia uns globus de colors. -Els meus globus! Va dir. Però quan s’hi va acostar va veure que no eren els seus globus...

Desenllaç
Escola Torres Amat....(SEGON B)

Quan es va despertar es va posar trista perquè es va recordar que els globus se li havien escapat.

Va anar a esmorzar i el pare li havia preparat un vol de llet amb cereals i ella li va dir que s’estimava més menjar un entrepà de pernil salat. No es va recordar que la dent del davant se li movia molt, tant que quan va fer la primera queixalada li va caure.

Estava contenta perquè a la nit posaria la dent

Desenllaç
Escola Torres Amat....(SEGON B)

a sota el coixí i el ratolinet Perez li portaria alguna cosa.

Va acabar d’esmorzar i se’n va anar a l’escola . El dia se li va fer molt llarg però al final va arribar la nit i se’n va anar a dormir i va posar la dent a sota el coixí.

Quina sorpresa va tenir l’endemà quan es va despertar, va aixecar el coixí i va veure un regal. Eren molts globus de colors!!!

Per fi tornaria a jugar amb els seus

Desenllaç
Escola Torres Amat....(SEGON B)

amics i amigues, tots junts al seu joc preferit. I l’Aina va tornar a ser feliç!!!

I conte contat, aquest conte s’ha acabat.

Projecte Telemàtic